Juhlat

Etusivu » Juhlat

Syksyn juhlat:

Syyskuussa
Pimeyden ottaen vallan ympärillä, on helppo päästää lohikäärme elämään. Mikael-juhlassa oppilaat keräävät rohkeutta ja kukistavat lohikäärmeen. Tällöin heillä on rohkeutta ja voimaa jaksaa läpi pitkän tulevan pimeyden.

Juhlassa oppilaat kiertävät radan läpi metsän ja peltojen pareittain. Lopuksi he kulkevat rohkeuden kiven kanssa lohikäärmeen ohi. Juhlan päätteeksi oppilaat saavat nuotion ääressä nauttia syötävää ja jakaa tuntemuksia ja kokemuksia päivästä.

Marraskuussa
Joulun lähestyessä pimeyttä on vielä enemmän. Juhlimme pyhää Marttia, joka jakoi oman viittansa kahteen antaakseen kerjäläiselle lämpöä. Oppilaat valmistavat omat lyhtynsä, joiden kanssa kuljemme polkua pitkin. Juhlaan osallistuu myös vanhemmat, isovanhemmat, ystävät ja steinerpäiväkoti! Juhlassa oppilaat esittävät runoja, lauluja ja esityksiä. Lopuksi jaamme ystävän kanssa pullan.

Joulukuussa
Ensimmäisen adventin saapuessa kuljemme spiraalin keskustaan hakemaan valoa omaan kynttilään. Pikkuhiljaa pimeä sali on kynttilöiden valaisemana. Spiraalin kulkee 1–6 luokka ja halutessaan 9 luokkalaisia ja henkilökunta. Juhla on aina lauantaikoulupäivänä.

Joulukuussa
Joulujuhlalla päätämme syyslukukauden. Oppilaat esittävät esityksiä, joissa lauletaan, soitetaan, tanssitaan ja välillä näytellään! Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan ja osallistumaan juhlaan. Juhlan päätteeksi nautitaan jouluisista herkuista ja toivotetaan hyvää joululomaa!

Kevään juhlat

Huhtikuussa
Laskiaisrieha on jokavuotinen lemppari! Päivä aloitetaan polttamalla suuri syntien kokko. Oppilaat heittävät liekkeihin omatekemät pannat, joihin on laitettu kaikki menneet synnit ja pahat teot. Kevään tuodessa valoa, mahdollisuuksia ja uusia alkuja. Ollaan tällöin valmiita ottamaan ne vastaan. Vain rohkeimmat uskaltavat hypätä pienemmän nuotion yli näyttääkseen olevansa valmiita kevääseen. Tämän jälkeen menemme pulkkamäkeen nauttimaan vauhdeista ja lumesta. Lopuksi nuotion äärellä syödään ja nautitaan säästä. Tästä on hyvä lähteä hiihtoloman viettoon!

Pääsiäistä ja vappua juhlitaan oppilaiden kanssa koululla erilaisilla tavoilla. Pääsiäisenä haemme kymijoesta pyhää vettä, jolla kastelemme luokkien kukat ja kasvit. Pajunkissoja koristellaan ja luokkiin tehdään itse erilaisia koristeita. Vappuna pidämme vappuriehan, johon lapset voivat pukeutua naamiaisasuihin. Pelaamme koko koulun voimin pelejä ja tanssitaan tansseja yhdessä!

Kesäkuussa
Päätämme vuoden kevätjuhlaan. Oppilaat harjoittelevat keväällä esityksiä, jotka esitetään vanhempien, isovanhempien ja ystävien edessä. Jaamme kaikille ruusun ja todistuksen, jonka jälkeen nautitaan luokissa kahvia ja kesäisiä herkkuja. Hyvästelemme toisemme ja lähdemme nauttimaan kesästä!

Pieni poika seisoo havunneulasista tehdyn spiraalin sisällä vanhemman tytön kanssa. Poika on ottamassa tulta omaan kynttiläänsä keskellä olevasta suuresta valkoisesta kynttilästä, joka on puisen palkin päällä. Maassa on kaksi kynttilää palamassa spiraalin alussa.
Kolme naista on suuren heinästä tehdyn ukon edessä. Heinäukon päälle on laitettu useita monivärisiä nauhoja. Ympärillä on lumikinoksia ja paljaita puun oksia.